top of page

Frank Vermeule DO

Frank Vermeule is osteopaat sinds 1995. Hiervoor is hij in 1989 cum laude geslaagd in de fysiotherapie. In 1998 heeft hij het diploma BSc in osteopathic medicin te Londen behaald. De laatste jaren is hij ook in het bezit van het diploma osteopathie bij kinderen.

Frank heeft jaren gedoceerd als docent anatomie en viscerale technieken aan de International academy of osteopathy( IAO ) te Gent. Dit was van 1995 t/m 2004. Hierna geeft hij regelmatig Postgraduaat  cursussen voor Panta Rhei.

 

De laatste vijf jaar heeft hij zich gericht op de relaties tussen beugels en klachten van kinderen in combinatie met lichaamshoudingen. Naast de mooie resultaten van de orthodonthie zien we vaak storende krachten binnen het lichaam die verholpen kunnen worden.

 

Bij het eerste consult zal de osteopaat eerst een antwoord willen vinden welke structuur de klacht veroorzaakt en wat de osteopatische pathofysiologie hierachter kan zijn. De veiligheid staat voorop.

De osteopaat kan besluiten om zelf te behandelen of iemand door te sturen. Frank werkt regelmatig samen met fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, manueeltherapeten, chiropraktoren, acupuncturisten, natuurgeneeskundigen, psychologen, huisartsen, specialisten. Dit gaat in goed overleg.


VERGOEDING:

Het eerste lange consult van 1uur kost 130 euro. De vervolgbehandelingen kosten 90 euro per keer. Er zit meestal minstens  4 weken tussen de behandelingen. Dit heeft met het zelfherstellend mechanisme van het lichaam te maken.

 

bottom of page